jueves, 30 de octubre de 2008

TALLERES GRATUITOS EN KOSMOPOLIS


Dins de Kosmotica, l’exposició sobre literatura digital que proposa Kosmopolis, us convidem a participar als tallers de literatura


Divendres 31 d’octubre

18 a 20 h Rosa Llop. Tipografia. Noves eines per a la poesia - Català

La columna Trajana, la bíblia de Gutenberg, els poemes de Marinetti, el logotip d'IBM, la portada de Never Mind the Bollocks dels Sex Pistols, etc... Aquests són alguns dels exemples que il·lustren com la forma de la lletra ha esdevingut part de l'essència estètica de la nostra cultura.

L'objectiu d'aquest taller és familiaritzar-nos amb l'estilística de la lletra i les seves possibilitats literàries, experimentant amb la composició i forma de les paraules des d'una perspectiva lúdica però conscient.



Dimecres 5 de novembre

18 a 20 h David Casacuberta. Literatura y web semántica - Castellà

L'objectiu d'aquest taller és presentar el concepte de web semàntica, els seus principals llenguatges i tecnologies associades i, especialment, les possibilitats que aquest nou paradigma de comprensió d'Internet té per al desenvolupament de la creació i experimentació de la literatura.

En primer lloc, s'analitzarà en què consisteix la web semàntica o web 3.0 i les seves relacions i diferències amb la web 2.0. Seguidament, es presentaran alguns projectes que utilitzen alguns aspectes de la web semàntica per a desenvolupar narracions i projectes literaris, introduint finalment algunes tecnologies que poden utilitzar-se per a crear els nostres propis experiments narratius en el context de la web 3.0.



Dijous 6 de novembre

18 a 20 h Raquel Herrera. Afinidades electivas (o por qué algunas de mis obras digitales favoritas son narrativas) - Castellà

Aquest taller pretén donar a conèixer les diferents possibilitats de desenvolupament de la narrativa vinculada a noves tecnologies a través d'exemples paradigmàtics dels principals gèneres del camp (joc, literatura i audiovisual). A partir de presentacions teòriques i del diàleg constant amb els participants, el taller servirà per familiaritzar-se amb la noció de "relat digital" i els diferents conceptes de cultura hipermèdia que inclou.



Divendres 7 de novembre

18 a 20 h Daniel García Andújar. Taller: e-paisajes. Una nueva herramienta de narración descriptiva - Castellà

El paisatge, com a representació, és una construcció de la imaginació que va conformant gradualment una memòria en contínua mutació. El seu desxiframent ha estat un dels recursos expressius més recurrents de la nostra literatura. L'inventari de la nostra realitat ha estat una tasca literària de certa tendència històrica que ha inclòs des de l'inventari geogràfic a la crònica passant per una intensa literatura de viatges que ens ha apropat al paisatge com una gran figura retòrica als seus vessants múltiples i variades: èpic, utòpic, il·lusori, fantàstic o urbà. Sens dubte el paisatge continua sent una gran figura retòrica per a tot bon narrador.

L'objectiu fonamental del taller és forjar un diàleg estret entre els participants que permeti, des de la pràctica, entendre nous processos transformadors de la nostra realitat. ens permet generar una infraestructura real de treballfeina amb tecnologies d'informació i comunicació i introduir la comunitat literària en nous conceptes derivats de la introducció de noves tecnologies, la irrupció d'Internet i l'ús extensiu de la informàtica i l'electrònica en la nostra vida quotidiana i el nostre treballfeina habitual



Dissabte 8 de novembre

18 a 20 h Laura Borràs i Castanyer (Hermeneia). Taller de poesia digital – Català

El taller de poesia digital vol ser una oportunitat per endinsar-se dins del món de les textualitats electròniques des de la interconnexió de llenguatges i la permeabilitat dels discursos artístic, estètic, tecnològic, poètic... Després d'una introducció genèrica a la literatura digital, presentada en relació al net-art i a les pràctiques pròpies de la cibercultura, tindrà lloc un exercici d'hermenèutica lectora mitjançant el qual, des de la immersió i el comentari guiat, es presentarà la variabilitat de propostes que existeixen avui en dia i els seus diferents ordres de lectura.

Taller impartit per Laura Borràs Castanyer, Directora del grup de recerca internacional HERMENEIA i del Màster en Estudis literaris en l'era digital Grup 62/UOC



Kosmotica estàra oberta fins al diumenge 9 de novembre



ENTRADA LLIURE (tant a l’exposició com als tallers)

No cal inscripció prèvia



CCCB Montalegre, 5. 08001 Barcelona tel. 933 064 100 www.cccb.org

No hay comentarios: